Μία από τις σημαντικότερες εργασίες κατά τη διάρκεια ανόρυξης της γεώτρησης είναι η διάτρηση του εδάφους για την εύρεση νερού. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός στενού πηγαδιού με μεγάλο βάθος από όπου θα γίνεται η άντληση του νερού που υπάρχει στον υδροφόρο ορίζοντα. Το εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται είναι το γεωτρύπανο.

Η εταιρεία μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διάνοιξη πηγαδιών γεώτρησης και έχει μια μεγάλη γκάμα από γεωτρύπανα τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν την κάθε περίπτωση υδρογεώτρησης με μεγάλη επιτυχία και χαμηλό κόστος. Διαθέτουμε κρουστικά και περιστροφικά γεωτρύπανα μεγάλου βάθους καθώς και μικρά ηλεκτροκίνητα γεωτρύπανα.

Τα πλεονεκτήματα των μικρών ηλεκτρικών γεωτρυπάνων

Τα μικρά γεωτρύπανα παρουσιάζουν μια σειρά από πλεονεκτήματα τα οποία τα έχουν κάνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, ειδικά για όσους ζούν σε αστικές περιοχές όπως η Αθήνα, ο Πειραιάς αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι το μικρό του μέγεθος το οποίο τα έχει κάνει απαραίτητο εφόδιο για την εταιρεία μας. Αυτό το καταστεί ένα κατάλληλο και ευέλικτο εργαλείο για την ανόρυξη γεώτρησης σε περιορισμένους ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους όπως αυλή, γκαράζ, κήπο, πιλοτή ή ακόμα και υπόγειο. Χωράει δηλαδή να μπει εκεί που τα μεγάλα γεωτρύπανα δεν θα είχαν καμία πιθανότητα λειτουργίας.

Το βάθος στο οποίο φτάνει είναι αρκετά μεγάλο, αν λάβει κανείς υπ' όψιν το μικρό του μέγεθος. Μπορεί να ανορύξει με απόλυτη επιτυχία υδρογεώτρηση μέχρι τα 200 μέτρα βάθος κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υπεραρκετό για τον εντοπισμό του υδροφόρου ορίζοντα και την εύρυθμη μακροχρόνια λειτουργία της γεώτρησης.

Ένα ακόμα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει είναι πως είναι αθόρυβο. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό όταν μιλάμε για διάνοιξη γεώτρησης σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπου ο θόρυβος που παράγεται από τα κλασικά μεγάλα γεωτρύπανα θα προκαλούσε ηχορύπανση και τρομερή ενόχληση στους περιοίκους. Έτσι λοιπόν μπορείτε να προχωρήσετε στην ανόρυξη της γεώτρησης αθόρυβα με χαμηλό κόστος χωρίς να φοβάστε μήπως προκαλέσετε προβλήματα στους γείτονές σας.

Επιπλέον τα μικρά αθόρυβα γεωτρύπανα λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα του οποίου η παροχή μπορεί να γίνει από την κατοικία σας ή ακόμα και από γεννήτρια ενώ ταυτόχρονα δεν αποβάλει ρύπους ή καυσαέρια. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά του είναι που το κάνουν πολύτιμο εργαλείο για το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας μας, μιας και μειώνουν σημαντικά το χρόνο των εργασιών ενώ επιτρέπουν την εργασία σε κλειστούς χώρους μιας και δεν παράγουν καθόλου ρύπους.

Τα μικρά ηλεκτρικά γεωτρύπανα που διαθέτουμε αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Με βασικά προτερήματα το μικρό μέγεθος, την αθόρυβη λειτουργία και τη μη παραγωγή καυσαερίου έχουν γίνει πολύτιμο εργαλείο για εμάς. Το προσωπικό μας χειρίζεται άριστα όλο τον εξοπλισμό και μπορεί με απόλυτη ασφάλεια να κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διάνοιξη πηγαδιού σε κλειστούς ή ανοιχτούς μικρούς χώρους.